בחייו של ד"ר אבי ברכר אין הגדרה של "יום טיפוסי". למעשה אין אפילו שני ימים במהלך שבוע או בחודש שהם דומים האחד לשני, פרט לשעות שבהן הוא הולך לישון ומתעורר וזמני הארוחות שלו. ככה זה כשאתה עובד באזורים שונים, בשעות שונות ובפעילות בעלת אופי שונה כשהדבר המאפיין את כל העיסוקים הוא מרכיב היצירתיות.
"בתקופת הקורונה מצאתי את עצמי פחות בעולם התיאטרון ואמרתי לעצמי שזו הזדמנות להתפתח בתחום האפייה", מספר ד"ר ברכר, "סיימתי לימודי שף קונדיטור, עברתי סדנאות בתחום ושילבתי בכך תחום יצירתי ומדעי כמו ברפואה ובתאטרון".
ד"ר ברכר למד בימוי תיאטרון, תיאטרון בובות, עיצוב אופנה ואיור, אבל מעל הכל הוא מומחה ברפואת ילדים, רופא ילדים התפתחותי ורופא קשב, בוגר הפקולטה לרפואה בטכניון ומייסד גישה של "הורות התפתחותית". לד"ר ברכר ניסיון של למעלה מ-20 שנה במכון לנוירולוגיה והתפתחות הילד בשירותי בריאות כללית.
"מאז ה-7.10 מצאתי את עצמי הולך יותר ויותר לכיוון של יצירת פרויקט שלם לעודד הורים לקרוא נכון ולקדם קריאה בקרב ילדיהם", מגלה ד"ר ברכר, "אני עכשיו בשלבי כתיבת ספר בנושא, לצד הכנה של קורסים דיגיטליים שמטרתם להנחיל להורים את כל הידע שלי בתחום".
מה אתה הכי אוהב במקצוע?
"כל נושא התפתחות הילד מרתק אותי. אני מרגיש שאני יכול לתרום להורים ידע, כלים ואמצעים בין אם מדובר בהתפתחות תקינה או בעיכוב התפתחותי או בבעיות אחרות. לבנות תיעדוף של סדרי עדיפויות בטיפולים. בכלל, המפגש עם עולם הילדים מאוד מרתק אותי. מדובר בעולם אמיץ, אותנטי, במקרים רבים מאוד חידתי וזה מאוד מדבר אליי. עולם הרפואה הוא הרפתקה שצריך לחקור ולמצוא, ולהרכיב פאזל, ולפענח בעיה או לנסות למצוא את האבחנה. כרופא התפתחותי אני יכול להגיד לך שאין בדיקה אחת שהיא זהה לשנייה".
ד"ר ברכר, עוד רגע בן 55, אבל מחובר מאוד לעולם הילדים והוא לא מתבייש לתת דרור לילד שבתוכו. גם בשיחה איתו וגם במפגש פנים אל פנים אי אפשר לפספס את ההתלהבות ואת התשוקה העזה לתחום הטיפול בילדים.
"זה תחום עם הרבה יצירתיות לצד דברים רבים שקשורים למדע", מסביר ד"ר ברכר:
"העולם היצירתי הזה לצד עולם מדעי מלווה אותי מאז הייתי ילד, עם אמא שבאה מעולם הומניסטי ואבא שבא מעולם ריאליסטי. כך גם סבא רבה וסבתא רבה שלי. אני בחרתי לעצמי את עולמות התיאטרון והרפואה, ועד היום אני מוצא את הממשק ביניהם".
איזה עצה היית נותן להורים בתחילת הדרך?
"באופן כללי חשוב מאוד לעורר אצל הילדים סקרנות ואפשרות חקירה, ושיהיו חשופים כמה שאפשר לגירויים מסוגים שונים בכל אחד מהחושים. (תחום התחושתי). למשש (תת) מרקמים שונים, להריח (שיריחו ) ריחות שונים. צריך לאפשר לילד את החקירה ואת הסקרנות, לא להגביל או לצמצם יותר מדי דברים וכקונספט צריך להבין שאין רק דרך אחת נכונה. צריך לשמש דוגמה אישית לילדים שלכל דבר יש יותר מפתרון אחד אפשרי. נדרשת גמישות מחשבתית שמאפשרת ומובילה גם לגמישות רגשית וליכולת להתמודד עם שינויים. נדרשת גמישות מחשבתית ויכולת להתמודד עם שינויים בעידן שהולך ומשתנה כל הזמן ובקצב גבוה יותר מבעבר. בבסיס של החינוך שאני קיבלתי בבית היה גם דגש על נושא של פלורליזם ורב תרבותיות. גדלתי עם העובדה שזה נהדר שיש תרבויות ודתות שונות, ואנשים שהם שונים בתפיסה, ועם חשיבה מה אפשר לאמץ מכל אחד מהם".
Comments