העסקים שצלחו את 14 החודשים האחרונים ועמדו בסופו של דבר בהיקף פעילות דומה לשנים עברו ואף מעבר לכך, היו אלה שהביאו לקדמת הבמה את היצירתיות ואת היצירה שלהם. עסק שכזה הוא יקב היוצר.
"השנה האחרונה לא היתה יציבה אבל בסופו של דבר סיימנו אותה עם היקף המכירות הגבוה ביותר שלנו מאז ומעולם", מספר אלחנן שור, המנכ"ל והבעלים של יקב היוצר, "בתקופה מאתגרת שכזו צריך להתאמץ יותר אבל הצלחנו בסופו של דבר להגיע למכירות שלנו, הרבה בזכות סיפור היצירתיות והיצירה שאלה דברים שעושים טוב לאנשים".
בסיסו של יקב היוצר החדש הוא ביקב ותיק שהוקם עוד ב-1847 בעיר העתיקה של ירושלים. שור עצמו הוא דור שמיני ביקב שעבר במשפחה מהאחד לשני, עד שב-2016 הוחלט לצאת לאור עם היקב החדש בשיתוף פעולה עם היינן פיליפ ליכטנשטיין.
המחשבה שעמדה מאחורי הצעד היתה שיין הוא סוג של יצירה ולכן כדאי לחבר לו את היוצר של היין שהוא היינן ליכטנשטיין, ולהרכיב יין שכולו יצירה המשלבת מקום, זן ויוצר כמקשה אחת מעוררת השראה.
"וזו הסיבה לכך שהסדרה הראשונה שהוצאנו נקראה Auteur, 'יוצר' בצרפתית", מסביר שור,
"ההשראה הגיעה דווקא מלימודי הקולנוע שלמדתי בצעירותי באוניברסיטה, שם שמעתי לראשונה על תיאוריית ה-Auteur האומרת שבמאי הסרט הוא למעשה היוצר שלו ולכן שמו צריך להתנוסס באופן ברור בחזית. אנחנו בחרנו לשים את השם של היינן בחזית יחד עם החתימה שלו, כי הוא היוצר של היין".
מהלך שכזה מצביע על הייחודיות שלכם. באיזה עוד מקומות אתם מצליחים להיות שונים מיקבים אחרים?
"אנחנו מנסים לבוא עם מחשבה יצירתית בעיצוב ובשיווק שלנו ולעשות דברים מעניינים. השקנו יין חדש של גווירצטרמינר עם שלוש תוויות שונות בסגנונות שונים, אותן העלנו יחד למדיות החברתיות שלנו וביקשנו מהגולשים לבחור את התווית האהובה עליהם. זה הופיע באתרים השונים וגם ברשתות החברתיות אצל אנשים שונים. אפשר סתם לקנות יין או לעשות משהו שיהפוך אותו למיוחד, כמו הצעד הזה של עיצוב התוויות".
אתה מדבר בהמון תשוקה על העבודה שלך. יש משהו מיוחד שאתה הכי אוהב במקצוע?
"הדבר הנחמד ביותר הוא להגיע עם משהו חדש, יין חדש, ולגבש מה תהיה הדרך הנכונה עבורו להגיע לאנשים המתאימים. יין מתחיל בענבים, בכרמים, בטיפול ביקב וממשיך בתוויות שאתה בוחר, בבקבוקים ובמקום שאתה נחשף אליו לראשונה. מדובר בתהליך עם צעדים רבים ועם אנשים רבים שמעורבים בו, אבל בסופו של דבר הוא כיפי כי יין עושה כיף לאנשים. אנשים לא שותים יין כי הם צמאים, הם שותים אותו כי הם מחפשים משהו שישדרג להם את החוויה שהם חווים באותו הרגע".
אנחנו, הישראלים, לא שתיינים גדולים מדי של יין למרות שהסוגים השונים המיוצרים כאן נחשבים לטובים בעולם מזה שנים.
עם זאת אלחנן שור כן יכול להעיד על תנועה רבה יותר של צעירים לכיוון היין, גם כאלה שבעבר הוא לא היה מסמן כצרכנים פוטנציאליים.
"ההסתכלות שלנו על יין היא כמו על יצירה", מסכם שור, "וזה מתחבר לנו ליצירה וליצירות ממקומות אחרים. זו גם הסיבה למה בחרנו להוביל בשנה האחרונה קו של מהדורות מיוחדות, שבהן השתמשנו בציורים של ציירים מפורסמים שעיטרו את התוויות. היה לנו ציור מיוחד של אורית פוקס ליום האישה, בראש השנה היתה לנו עבודה של גיל גורן ולקראת הקיץ הוצאנו מהדורת יין לבן קיצי שאת התווית שלו עיטר ציור של עמוס בידרמן. בסך הכל השנה האחרונה היתה מאתגרת, אבל הצלחנו להגיע לקהלים חדשים ובאנו עם תנופה. אנשים תמיד צריכים את הזמן הזה להירגע ולקחת חופש מהיום יום, ואין כמו יין כדי לעשות את זה".
Comments