בתום לימודיו בבית הספר להנדסאים שליד הטכניון העברי בתחום הנדסת מכונות ושירותו הצבאי כמפקד יח' האחזקה של ספינות בחיל הים , עבד חיים טימור בחברת החשמל באגף תכנון תחנות כוח.
בתפקיד זה עסק בתכנון מבני פלדה, צנרת לחץ גבוה ,מכלי לחץ, ומחליפי חום ולאחר כ-30 שנות עבודה בתחום הגיע למסקנה כי עליו לשנות כיוון, לצאת מאזור הנוחות ולאתגר את עצמו מההיבט המקצועי.
לאחר שבדק את צרכי המשק הישראלי בתחום, ואת כישוריו התואמים לצרכים, הגיע להחלטה לצאת לדרך חדשה ובכדי ליישמה באופן שקול, יצא לחופשה ללא תשלום למשך שנה, שבמהלכה הבין את עצמת הידע וניסיונו המקצועי המאפשר לו לבצע את השינוי.
תחילת הדרך
"בשנה בה לקחתי פסק זמן מעבודתי בחב' החשמל, עבדתי במגזר הפרטי בתחום תחנות הכוח והצנרת בתעשייה. בחנתי את השוק לעומק, את צרכי הלקוחות ואופי העבודה מול עצמת הידע וניסיוני המקצועי, והרגשתי מספיק בטוח בעצמי כי נכון לי לצאת לדרך עצמאית. מאז, אני עוסק בתחום התעשייה כיועץ טכני ומפקח בנושאים הנדסיים לפרויקטים בצנרת, מכלים, ריתוכים, בניית תחנות כוח ומפעלים פטרוכימיים כאשר עיקר עבודתי הינו 60% בתחום הגז הטבעי, ויתר עיסוקי הינו בתחום התעשייה."
חברתנו " חיים טימור שרותי יעוץ ופיקוח בע"מ" המתמחה בפיקוח ויעוץ הנדסי וכוללת צוות עובדים מיומן, יצרה הסכמי התקשרות עם חברות פיקוח בין לאומיות ( כדוגמת חברת (TUV-NORD העומדות בתנאי חוק משק הגז תשס"ב -2002 והמאושרות על ידי רשות האנרגיה ומשרד הכלכלה לפעול בישראל ולאשר תשתיות גז טבעי בכדי לצרוך אנרגיה נקיה וזולה במיוחד בשנים האחרונות, בהן עלתה המודעות לנושא, שמנו לעצמנו מטרה, כחברה העוסקת בתחום, להיות שותפים למאמץ זה.
מהי השראה עבורך?
אני מרגיש כי בתחום התעשייה בישראל, הצלחתי לתרום לפיתוח המשק הישראלי ולהחדרת המודעות לשימוש בחומרים ירוקים, פחות מזהמים העוזרים למנוע התחממות כדור הארץ ושינויים קיצוניים במזג האוויר המביאים איתם נזקים.
ספר על תשוקה ומוטיבציה בפעילותך
כבר 50 שנה, ועדיין אוהב את העבודה שלי הנותנת לי מוטיבציה בהתמודדות מול אתגרים חדשים מול כל פרויקט תוך הרצון לעזור למגוון חברות ע"י תרומתי בידע המקצועי וניסיוני בתחום.
"סיום מוצלח של כל פרויקט הנדסי בפיקוח חברת חיים טימור ייעוץ ופיקוח הינה הצלחה הנותנת לי מוטיבציה להמשיך לפרויקט הבא"
ספר על השנוי, הרגע בו חידדת מטרות והבנת מה חשוב
בתקופת שנות עבודתי האחרונות בחב' החשמל, חשתי כי מיציתי את עצמי מבחינה מקצועית והשגרה השוחקת הביאה עמה את התחושה כי אני חייב לבצע שנוי כלשהוא . כשהבנתי כי איני רוצה להרגיש כך לאורך זמן, החלטתי לצאת לדרך עצמאית. במהלך השנים בניתי לעצמי שם ודמות בר סמכא בתחומי, מה שנתן לי תחושת סיפוק ומימוש עצמי.
איך מתמודדים עם הפחד מאי עשייה?
דעתי היא כי אדם צריך להאמין ולבטוח בעצמו וביכולותיו. אם בחר לצאת לדרך עצמאית, עליו להכיר את צרכי המשק, ללמוד את מתחריו ,ולהפנים כי השילוב בין ידע מקצועי ויחסי אנוש טובים חשוב להצלחה.
במקרה שלי, בניתי תשתית מספיק טובה בכדי ליישם גורמים אלה אך תמיד ידעתי כי יהיו נושאים חדשים מולם אצטרך לדעת להתמודד וליזום רעיונות חדשים שטרם ניסיתי בעבר, מה שהביא אותי להתמקצע יותר בתחומי ולתרום זאת מול סביבת עבודתי כעצמאי ומומחה בתחום.
אילו עצות תיתן לאלו שבתחילת דרכם?
אם החלטתם לצאת לדרך עצמאית, דעו לבלוט ולהקרין בטחון מול הלקוחות דרך הצד המקצועי שלכם.
בנו לעצמכם תכנית עסקית אישית המתבססת על הכרת השוק וצרכיו תוך יצירת בידול אישי מול המתחרים.
דברו עם הלקוחות "בגובה העיניים"
בתחילת הדרך, צפו לירידה מסוימת בהכנסות. מצב זה יצריך מצדכם הבנה כי מעבר להיבט הכלכלי, בחירתכם בדרך עצמאית תשפר את תחושתכם האישית ואת המוטיבציה והם אלה שיסללו עבורכם את הדרך להצלחה.
דעו לצאת מאזור הנוחות ולהתמודד מול מצבים חדשים תוך הפגנת הידע והניסיון המקצועי בשילוב יחסי אנוש טובים.
מהו המוטו האישי המוביל אותך?
להמשיך לאהב את תחום עבודתי , לרכוש ידע חדש בתחום המקצועי וליהנות מזמן איכות עם משפחתי.
פרטים ליצירת קשר: חיים טימור-שרותי יעוץ ופיקוח בע"מ
rotimor@bezeqint.net | haimtimor.com | 04-8729556 | 054-3006784
Comentarios