top of page
Navigating in Woods

מבעירים את הניצוץ

אנשי השראה

אשת ההשראה //
אסנת ליבה זארד

אסנת ליבה.png

אשת ההשראה אסנת ליבה זארד // משרד עו"ד

אעשה הכל להימנע ממלחמות, אך שמזמינים אותי ,נעים זה לא יהיה!

במסע חיינו כולנו פוגשים לא מעט מצבים אמוציונאליים כאלה הנוגעים בנו, המשפיעים על התנהלותנו והמשך חיינו. מצבים שלא צפינו מראש ואנו ממשיכים לשרוד אותם ובאין ברירה גם להתרגל אליהם. כאלו הם דיני משפחה, נושאים הנוגעים באדם ובמשפחה והתנהלותו בחיים ולאחר החיים.
שלא כמו כל עורכי הדין המתמחים בנושאים שונים, עורך הדין לענייני משפחה צריך להיות בעל סף רגשות גבוה, אמפתי, קשוב ללקוחותיו ומעל לכל לדעת "ללכת בין הטיפות" ולהצליח להגיע להסכם שיתאים לשני הצדדים. עורכת הדין אסנת ליבה זארד המתמחה בדיני משפחה, נמנית על אחד מאלה ועובדת מול כל תיק, באופן המיוחד רק לה.

Office Supply_edited.jpg

שילוב תחומים מנצח

בתחילת דרכי למדתי פסיכולוגיה וחינוך עם תואר בחינוך מיוחד. במשך יותר מעשור, עסקתי בטיפול רגשי בילדים וייעוץ זוגי למבוגרים, חלק מהזוגות הגיעו לקבלת ליווי בהליך הגירושין. כאשה שחוותה על עצמה גירושין, הרגשתי את עצמי מעמיקה בתחום, מלווה תוך הליך פסיכולוגי מקצועי הבנתי עם עצמי כי לעולם לא מאוחר ללמוד. כעורכת דין לענייני משפחה, העוסקת בתחום המשפחה, צוואות, ירושות, גירושין, הסכמי ממון וייפוי כוח מתמשך, חיברתי את ניסיוני בתחום הרגש ובניתי לעצמי דרך טיפול שונה מול כל לקוח ובהתאם לכל נושא.
תחום דיני המשפחה נחשב למאוד אמוציונאלי , הוא נוגע בדיני נפשות. לרוב, העניין תלוי בעילת הגירושין שכן לא מעט מדובר באגו ורצון לנקמנות בצד השני. מצער שכך, הרי ישנם ילדים ותא משפחתי באמצע, הצדדים צריכים להבין כי עליהם להישאר בקשר וזאת למען הילדים, לכן הטיפול בלקוח אינו רק הליך משפטי, אלא נוסף עליו הליווי הרגשי, הבנת צרכיו האמתיים של הלקוח וההקשבה בכדי להגיע להסכם שאתו הצדדים יכולים להמשיך ולחיות. יחד עם זאת, ועם כל רצוני לחתור ולהגיע להסכמות, לעיתים צד אחד מתנגד ורוצה לצאת למלחמה המונעת מאגו ונקמנות מול הצד השני. במקרה שכזה, אנו נאלצים להגיע לערכאות משפטיות ואז אני נלחמת עד הסוף ולא מוותרת עד שנגיע לתוצאה הנכונה ללקוח.

כיצד את פועלת בישוב סכסוכים?

בכל מו"מ צריך להקשיב לשני הצדדים, לזהות את הצורך האמיתי של כל אחד. לא פעם נתקלים בהתפרצויות זעם ברצון "לפוצץ" הכל, כאן אני מורידה את הכובע של עו"ד ועושה שיחה אישית מעמיקה עם כל צד, חשוב לי מאוד לתת תמיכה רגשית, לחזק את הזוג תוך כדי ההליך עצמו, שכן תמיד יש לזכור כי ישנם ילדים באמצע. הליווי התמיכה הרגשית והחשיבה מחוץ לקופסא בהתאם לכל תיק, הינם נושאים חשובים בדיני משפחה גם במקרי צוואות או ירושות כשנוצר סכסוך בין בני המשפחה אז אני מנווטת את הדרך בכדי להרגיע ולהביא את הצדדים למו"מ בר דעת תוך מחשבה ופתרונות המוסכמים על כולם.

מה את אוהבת בתחום?

לראות בסוף כל תהליך את הלקוח מחייך ומודה לי לא רק על התוצאה אלא גם על הדרך, שסללתי עבורו תוך הקשבה וסבלנות אינסופית בה למד כיצד יתנהג בהמשך הדרך, בזוגיות הבאה או בכלל בכל תחום חיים, וכיצד הוא מרגיש מחוזק ובעל תושייה להמשיך את חייו. אני מרגישה שיש בי שליחות אנושית ועבודתי ממלאה ונותנת לי סיפוק, משרד הבוטיק שלי, בו אני מנצחת על הכל, נוגעת
באופן אישי בכל לקוח, מצליח לתת למשפחות שלמות את הייעוץ המשפטי המדויק בשילוב התוכן בשיחות אישיות ומעניק להם את הכלים לדעת כיצד להתמודד עם הלחץ והקושי הרגשי, לחצות את הגשר, ולהמשיך הלאה.

יום בחיי

ב 9:30 בבוקר אני במשרדי. ביתי, בשנה השלישית ללימודי המשפטים, עובדת איתי מגלה עניין
בתחום ונראה כי בעתיד היא תמשיך אותי. מידי יום אני עונה ללקוחותיי שהשאירו לי הודעה בנייד, או
שאני מעדכנת אותם לגבי המשך התנהלות התיק. אני טיפוס טוטאלי ומאוד מסור לעבודתו וחשוב לי
להיות בקשר רצוף מול לקוחותי כך שאני תמיד זמינה עבורם 24/7. ימים בהם איני נמצאת בבית
המשפט, אני עורכת הסכמים במשרד, משוחחת עם גורמים טיפוליים (עובדים סוציאליים) ומכינה את
לקוחותיי מראש לגבי המשך ההתנהלות. יום עבודתי מסתיים בממוצע ב 22:00 בלילה, ובמקרים
בהם לקוחות זקוקים לאוזן קשבת ולתמיכה, אני זמינה עבורם גם בסופי שבוע.
משרדי העוסק בדיני משפחה, עוסק גם בתחום הנדל"ן, בעלי לשעבר עוסק בתחום הנדל"ן ואנו עובדים בשיתוף פעולה. למרות שבאופן אישי אני מחוברת לדיני המשפחה כחלק מאישיותי והרקע הפסיכולוגי אותו מינפתי, כמרצה במכללה בקורס דיגיטלי להסמכת מגשרים במשפחה.

ספרי על מקרה שניהלת לאחרונה

Working from Home

ילדיה של לקוחה נלקחו ממנה ע"י צו בית משפט. בניסיוני לשכנע את השופט להחזיר לה את ילדיה, הוא דרש חוות דעת פסיכיאטרית בנושא. שוחחתי עם פסיכיאטרית שכתבה דו"ח בנושא, והיא השתכנעה להחזיר לאם את ילדיה. לשמחתי הצלחתי, ואכן בית המשפט הסכים וילידיה חזרו אליה. זה אחד מיני מקרים בהם אנשים מנהלים הליך משפטי ללא ליווי של עו"ד, מגיעים לתוצאות עגומות, רק אז מחפשים בטרוף מי שיציל את המצב. במקרה דנן, נעמדתי בעוז מול השופט ודרשתי את חזרת הילדים לאימם, כשאני רואה עוול וחוסר צדק אני נלחמת עד הסוף.

Pen, notebook, and smartphone on the table

אם היית יכולה להחליף תפקיד עם מישהוא/ מישהיא עם מי זה/זו היה ולמה?

לא הייתי רוצה להחליף עם אף אחד תפקיד. אני מאוד שלמה עם עצמי ובעבודתי כעורכת דין בתחום דיני משפחה. עבודתי מאתגרת וממלאה אותי, כל יום מחדש אני מרגישה שליחה מול לקוחותי ומטרתי לעשות רק טוב. אחד הסימנים שמאירים לך את הכיוון כי אתה נמצא במקום הנכון לך בחיים,
הוא המשוב החיובי מלקוחותיך המרוצים והניצוץ בעיין בכל יום מחדש.

אילו עצות חשובות תתני לעורך דין מתחיל בתחום המשפחה?

כדאי להבין מבנה משפחה, הנפשות הפועלות ועומק התנהלות הדברים.
הסתכל תמיד על הלקוח כמייצג עולם בפני עצמו, אנו עו"ד מייצגים לקוח שמאחוריו עומדת משפחה שלמה שאמורה לחיות שנים עם התוצאות.
להיות קשוב ללקוח, ללמוד אותו ולא להיות טכני.
דיני משפחה הינו תחום הכולל סף רגש גבוה. כדאי שתכיר את עצמך לעומק האם אתה מחובר לתחום זה, מקום זה לא מתאם לכל עו"ד.

היום, בעידן הטכנולוגי האם גם תחומך עובר שנוי?

אכן, הקדמה הטכנולוגית סייעה במידה רבה לתחומי ובכלל לתחום המשפטים. השימוש בזום הקל עלי ועל לקוחותיי בפגישות תוך ייעול וחסכון בזמן, הרבה מאוד טפסים הפכו מקוונים והמחשב הקל בפעילותינו כעורכי דין מול בתי המשפט, רשויות ומשרדים נוספים שאנו עובדים מולם.
אישית, כטיפוס הומאני המחובר לצד פסיכולוגי ורגשי, אעדיף תמיד פגישות אישיות כי בעזרתן אני לומדת לעומק על הלקוח, תנועות גופו, מימיקה וטון דיבורו המשתנה בהתאם לסערת רגשותיו. אך, מאחר ואני מייצגת לקוחות מצפון הארץ או מדרומה, אני עושה את הפגישות בזום כך גם רואים את האדם היושב מולך. גיליתי כי ניתן לייצג לקוח מכל הארץ, כשנדרשת להגיע לבית משפט מרוחק, מניעה ובאה!

ספרי על גילטי פלז׳ר שלך

לפעמים באמצע השבוע, אני מחליטה לסגור את הנייד שלי ומקדישה יום לעצמי, וכשאני מפעילה אותו.. זורם שטף של הודעות ושיחות שלא נענו, כך שאני משלמת ביוקר על יום שכזה. אך בכל זאת, אני חייבת יום שכזה לעצמי, לצבירת כוחות מחודשים וריענון כדי להמשיך ולהעניק לאחרים.

מהו המוטו האישי המלווה אותך דרך?

לא לשפוט את הצד השני ולהיות נאמנה לאג׳נדה של הלקוח.
לא לחשוב על הלקוח מתוך ערכים ודפוסי ההתנהגות שלי ותמיד להבין כי כל אדם הוא עולם ומלואו והוא שונה ממני בערכים ובדפוסי התנהגותו, כל עוד לא נפגע אדם אחר או קטין, זה בסדר וזה שלו.

bottom of page