מבעירים את הניצוץ
אנשי השראה
איש ההשראה //
עו״ד אריה סוכובולסקי
איש ההשראה עו״ד אריה סוכובולסקי // חברת עורכי דין
נעדיף להעניק טיפול משפטי אישי ויסודי ללקוחותינו על פני הגדלת מספר התיקים
משרד עורכי הדין אריה סוכובולסקי החל דרכו בשנת 1956, שנים בהן עורכי הדין היו מעטים והמצליחים ביניהם יצרו לעצמם שם טוב שנשמר לאורך שנים. אחד מהמשרדים הנבחרים בתקופה זו היה משרדו של עו״ד אברהם סוכובולסקי ז״ל. לאחר פטירת האב, בנו אריה, בתו נורית, בעלה ישי, וצוות של עורכי דין, המשיכו את פעילות משרד סוכובולסקי, הנחשב היום לאחד מהמשרדים המוביל בתחום המקרקעין ובתחומים נוספים. האווירה בבית סבבה, בין היתר, סביב חוקים ומשפטים, נזכר אריה. עוד כילד, אני זוכר את שיחות השולחן של אבי ז״ל כשסיפר על תיקים מעניינים שטיפל בתחומי הנדל״ן והמשפט. מכורח המצב, לא היה זה מהנמנע שאמשיך דרכו. למרות שסיימתי לימודי תואר בגאוגרפיה ובתחום המזרח התיכון, הצורך והרצון ללמוד משפטים ולהמשיך את דרכו של אבי במשרד הוותיק שהקים היה בי חזק.
שושלת משפחתית
כשסיימת את לימודי המשפטים, ולאחר פטירתו של אבי, התחלנו אני, אחותי ובעלה לעבוד יחד במשרד כצוות משפחתי של עורכי דין. אשתי רות מכנס-סוכובולסקי הצטרפה בהמשך לצוות המשרד. עם הזמן כשנפח העבודה גדל הוספנו עוד עורכי דין העובדים אתנו עד היום, והמשכנו את דרכו של אבי בתחום המקרקעין ובתחום האזרחי. מעבר להתמחותנו בנושאי המקרקעין הכוללים, בין היתר, צוואות וירושות, תכנון ובניה, ייצוג בעסקאות במקרקעין, לרבות בתחום ההתחדשות עירונית (פינוי-בינוי ותמ״א 38), ייצוג בנושאי בתים לשימור וטיפול בנכסי כנסיות, אנו מתמחים בליטיגציה – הליכים משפטיים בנדל״ן כמו לקויי בנייה, דיירות מוגנת, איחור במסירת דירות, ייצוג דיירים בנושאי תמ״א ופינוי בינוי ועוד תחומים בהם אנו מייצגים לקוחות, שנפגעו מחברות בנייה גדולות. בנוסף, אנו מייצגים תושבים המתנגדים לבנייה באזור מגוריהם ופועלים גם בתחום רישום פרצלציות ובתים משותפים.
מה אתה אוהב בתחומך?
במקצועי כעו״ד, משנת 1996, אני אוהב את המגוון בתחומי העניין בו אנו מתמחים במשרד. אין סיפוק גדול יותר מלסייע ללקוחותינו לקבל פיצוי על נזק שנגרם או להגיע להסדר בין בני משפחה בנושא ירושה או צוואה. מעבר לכך אני אוהב את האינטראציה שקיימת בהליך המשפטי מול השופט, הלקוח, הצד שכנגד, חקירות העדים, וכן האתגר המקצועי בטיפול וייצוג בכל תיק.
מה מייחד את המשרד?
עם ניסיון של שנים בתחום המקרקעין והליטיגציה, לקוחותינו מרגישים בטוחים שיש על מי לסמוך בליווי אישי ומיצוי האפשרויות בכל תיק. היום, קיימת מגמה בקרב עורכי דין שונים לייצר תהליכים מיותרים כדי לקבל שכר טרחה נוסף. משרדנו הממשיך את המסורת הוותיקה של אבא, בעל שם טוב הנאמן ללקוחותיו, מיידע מראש את לקוחותיו בגין סכום שכר הטרחה ללא ״הפתעות נוספות בדרך״ והכל תוך שקיפות מלאה, על כל שלבי הטיפול בתהליך המשפטי.
תחום המשפטים הפך רווי. האם הנושא מטריד אתכם?
אכן, התחום הפך רווי ותחרותי בתחום עריכת הדין. אנו לא מוטרדים ולא מרגישים בכך, כי כעורך דין מצליח תמיד תמצא תחום עיסוק בין אם בתקופות גאות או שפל. אם נתייחס כדוגמא להפרות חוזים זהו נושא שתמיד קיים, ותמיד תהיה סביבו תעסוקה מבלי להתחשב בתקופת גאות כלכלית או שפל. במיוחד היום שהחקיקה והחוזים הפכו להיות מאוד סבוכים ודורשים התמקצעות והתמחות בתחום. אם פעם חוזה היה בן 3-4 עמודים, היום הוא יכיל לא פחות מ 60 עמודים כשחשוב לבדוק בו כל סעיף וסעיף, בייחוד בנושא המיסוי, ביטוחים, מועדי ביצוע וסנקציות על הפרת הסכם.
האם יש הישג שאתה גאה בו במיוחד?
בתקופת הקורונה יצגנו לקוחות בתחום הפגיעה בזכויות אדם ועבודה, אנשים שפוטרו מעבודתם כי לא הסכימו לפגיעה באוטונומיה הגופנית שלהם בנושא כפיית החיסונים והבדיקות הפולשניות. רוב פעילותנו בתחום הייתה פרו-בונו או בשכר טרחה נמוך לאור המצב. הייתה זו תקופה מאתגרת גם מבחינה משפטית. הפגיעה בזכויות הבסיסיות של האנשים נעשתה ללא צידוק ואנו מנענו מקרים של פגיעה כאמור ופיטורים לא מוצדקים.
כיצד יראה להערכתך תחום עיסוקך בעוד 10 שנים?
בתחום עסקאות הנדל״ן- החוזים יהיו מובנים מראש באינטרנט, ובהתאם לכל עסקה יבוצעו עליהם השנויים המתאימים. כבר היום, ברשות להתחדשות עירונית, ניתן למצוא חוזה לדוגמא ועליו מתבצעות ההתאמות כמו בחוזה פנוי בנוי, תמ״א 1, תמ״א 2.
מהו השנוי המשמעותי שעובר על התחום שלך?
התחומים של עסקאות הנדל״ן ומיסוי העסקאות הפכו ליותר מורכבים וסבוכים. היום הלקוח יודע יותר, מגיע עם תובנות ששמע מחברים, קרא בפייסבוק או נתקל בעצמו במצבים, שהפכו אותו בעל ניסיון והוא מתוחכם יותר. כיום הרגולציה הפכה כבדה יותר ומורכבת, דקדקנית ומטילה חוקים חדשים שלא היו קיימים בעבר. יחד עם זאת, יש להודות כי האינטרנט הקל וייעל תהליכים, כמו למשל שימוש בכתבי בית דין ובטפסים מקוונים מול בתי המשפט והרשויות השונות, לרבות רשות מיסוי מקרקעין ועיריות. הדבר הביא ליתר דיוק ושקיפות מול כל הצדדים הנוגעים בהליך ו/או בטיפול המשפטי.
אילו עצות תיתן לעו״ד בתחילת דרכו?
לקרוא לעומק את החוקים והפסיקה ולהיות בקיא בתחומך.
להגיע תמיד מוכן למשפט. עדיף לקבל פחות תיקים ולהיות יסודי. לראות תמיד בעדיפות ראשונה את טובת הלקוח כדי לבנות לעצמך שם טוב. לקחת הכול בקלות. לא להתרגז או להתרגש מידי ולדעת כי כל עו״ד טועה ואפשר ללמוד מכך.
מהו המוטו שלך בחיים?
בכל תיק או עסקה ניתן למצוא פתרון לבעיות שמתעוררות. כמו כן, לעיתים יש להגיע להבנות מאשר למצות את הדין עד הסוף.