מבעירות את הניצוץ
נשות השראה
אשת ההשראה//
ורד גינדי
אשת ההשראה ורד גינדי // מעצבת פנים
תעוזה עיצובית פורצת גבולות
חצי שעה לפני הפגישה הבאה שלה בזום, כשהלו"ז היומי שלה תמיד צפוף, הצלחתי סוף סוף להיפגש לראיון טלפוני עם ורד גינדי, אדריכלית והבעלים של "גינדי סטודיו אדריכלים" , סטודיו המעסיק כ 30 עובדים ונחשב מוביל בתחומו ופורץ דרך, כשבין לקוחותיה נמנים: מיקרוסופט, מובילאיי, דלויט, ג'נרל מוטורס, מרצדס, אינטל, בנק הפועלים ועוד חברות בינלאומיות וחברות טכנולוגיות מקומיות רבות.
ורד, היא דמות מצליחנית, תזזיתית, אשת אשכולות ופורצת גבולות, אשר יחד עם אנשיה, אינה מפסיקה לעצב "מחוץ לקופסא", לייצר וליצור סביבות עבודה וחללים מרגשים ויוצאי דופן, תוך מחקר פסיכולוגי על סגנון החברה והעובדים בתכנון ובעיצוב בועט, כזה שטרם הכרנו בארץ.
ההתחלה המאתגרת
ספרי על ההשראה המנחה אותך
האנשים שהם חלק מהחברה, העובדים שלה, שהם נכס עבור כל חברה, מהווים עבורי השראה. חשוב לי ליצור עבורם חללי עבודה מרגשים ונוחים שיאהבו לעבוד בהם כי הם אלה שמבלים את רוב שעות היום שלהם במשרד. נושא נוסף הוא החדשנות. חשוב לנו לייצר משרד חכם בשילוב טכנולוגיות מתקדמות וירוקות, עד לרמת השימוש באפליקציות ובתכנון חכם תוך לימוד מעמיק של ה D.N.A של החברה שהוא בעצם תחום עיסוקה, אופי העובדים, טווח גילאי העובדים בה, התרבות המאפיינת אותה, מיקום גאוגרפי וסגנון כללי . כל אלה משפיעים עלינו בקבלת ההחלטות בנושאי בחירת חומרים, רהוט וסגנון העיצוב.
עוד כילדה מספרת ורד, התעניינתי במבנים לשימור וקונן בליבי חלום שאולי אי פעם אעסוק בתחום עיצוב הפנים. בגיל 23 נישאתי ונסעתי עם בעלי לטורונטו לצורך לימודיו שם. היות ואני טיפוס סקרן שאוהב ללמוד, הגשמתי חלום ילדות והתקבלתי ללימודי אדריכלות (זאת לאחר תואר ראשון ושני בלימודי פילוסופיה). נשארתי שם עד לסיום התואר והתחלתי לעבוד במשרד אדריכלים מוביל. בגיל 30, חזרתי עם משפחתי ארצה והשתלבתי במשרד אדריכלים כשכירה, כשמהר מאוד הבנתי כי הדרך העצמאית תתאים לי יותר. הצטרפתי כשותפה במשרד אדריכלים, ונשארתי שם כעשור, כשבסוף התקופה הבנתי כי עלי לסלול את דרכי כעצמאית, בעלים יחיד של סטודיו לאדריכלות. לפני 7 שנים הקמתי את "גינדי סטודיו אדריכלים", משרד אדריכלים ומעצבים המתמחה בעיצוב פנים של חללים ציבוריים, חללי עבודה ומשרדים והמעסיק כ 30 אדריכלים, הנדסאי אדריכלות ומעצבי פנים.
ומהי התשוקה שלך בעשייה?
אנשים. אני אוהבת לפגוש מגוון רחב של אנשים, לנהל דיאלוג ושיח, ותוך היכרותי איתם, למצוא עבורם פתרונות. התמזל מזלי והעבודה בחרה בי וניתבה את מסלול חיי. אני מאוהבת בעבודתי, אוהבת את האתגרים, וחיה את התחום 24/7 , הלקוחות עבור המשרד שלנו הינם עולם ומלואו ונעשה הכל על מנת להעניק להם פתרונות עיצוביים שיתאימו לצרכיהם.
מה מייחד את "גינדי סטודיו"?
על אילו פרויקטים אתם עובדים היום?
עם סיום הקמת הקמפוס של מיקרוסופט, נסיים בקרוב את קמפוס מובילאיי בירושלים המשתרע על פני 60 אלף מ"ר, עובדים על המטה החדש של בנק הפועלים (60,000 מ״ר) ושל חברת הפניקס (40,000 מ״ר), על המטה החדש של חברת אינטל בחיפה, ומשרדי חברת קונקטים, פלאריום, פרימטר 81 במבנה לשימור בתל אביב, WSC Sports, משרדי מובילאיי החדשים ברמת גן, פרויקט מבנה ציבור מרתק המשלב בינה מלאכותית בתוך החלל, משרדי הייטק בארה"ב וישראל ועוד.
היום אנו נחשבים למשרד המוביל והחדשני ביותר בתחום בארץ, וזאת בזכות מחקר מעמיק שאנו עורכים על אסטרטגיית העבודה של כל חברה ותרגום יצירתי לתוך חומר, חלל וצורה.
אנו מבינים כיצד לייצר ולעצב סביבות עבודה בהתאמה מדויקת לאוכלוסיית העובדים שיאכלסו את המקום, בין אם הם מהנדסים, עורכי דין, מעצבי מוצר או אחרים. הסגנון העיצובי המייחד אותנו הוא טשטוש גבולות. אנו שואבים השראות ממקורות מגוונים סביבתיים כמו מבני ציבור, עיצוב נוף, בניינים ייחודיים, מוזאונים, מבני אופרה, או מקומות בילוי אחרים ויוצקים אותם לסגנון עיצובי כל פעם מחדש, כמעט ללא חזרתיות, בשילוב אלמנטים מפתיעים שטרם נראו בעבר, כגון חממה או מבנה ייחודי אחר בתוך המשרד ואכן מבין האדריכלים ומעצבי הפנים העוסקים בתחום, אנו נחשבים למעיזים- בחשיבה יצירתית מחוץ לקופסא, כאלו המעצבים בסגנונות רב תרבותיים שטרם נראו קודם. אנחנו מביאים ארכיטקטורה אל תוך עיצוב הפנים.
האם חווית אי פעם חששות מאי עשייה?
מעולם לא היו לי חששות כאלו. אני טיפוס קרבי שלא ״עושה לעצמו הנחות״, חרוצה מאד והישגית. תמיד הייתי חדורת מטרה והמשכתי בעשייה ללא הרף. בתקופת הקורונה היו לנו חששות שהכל ייעצר לזמן ממושך ובלתי ידוע ולכן התחלנו לעסוק בפרויקטים נוספים הנושקים לתחום אך תוך חודשיים חזרנו לשגרת עבודה רגילה.
מה תייעצי לאדריכלים בתחילת דרכם?
לעשות מה שאוהבים ולא לוותר. ההצלחה טמונה כשפועלים בדרך ובאמת שלך תוך חריצות, התמדה ויצירתיות בעשייה רצופה. בנוסף חשוב ללמוד ולחקור את התחום, להתעדכן ולהתמקצע כדי להישאר רלוונטי.
והמוטו האישי שלך?
חתירה למגע. תמיד. בתבונה וברגישות.